Så skriver du en bra kontaktannons

Att skriva en tilltalande kontaktannons är inte alltid det lättaste. Därför har vi på Firstdate sammanställt några användbara tips på hur du skapar lyckade kontaktannonser som ökar chanserna för dig att hitta rätt person.

Välj profilbild med omsorg

Ett av de mest grundläggande tipsen är att börja med att ladda upp en bra profilbild. Det är nämligen 15 gånger så stor chans att du får besök om du har ett foto på dig själv. Därför kan det vara klokt att lägga ner lite extra tid på att välja ett foto som du verkligen känner dig bekväm med.

Det du ska tänka på är att välja en bild som framhäver dig själv, gärna i en miljö som berättar något om dig. Försök att använda en så skarp bild som möjligt. Webbkameror är smidiga att använda, men bilderna blir ofta suddiga. Ett tips är att be en vän ta en bild på dig utomhus, se då till att fotografen har solen i ryggen så att skuggorna hamnar rätt och att du är i fokus.

Ett annat tips är att ta många bilder och sedan välja ut några som är bra. Gå gärna till en plats där du känner dig avslappnad och posera. Skratta, ha roligt och våga ta ut svängarna lite, det är ofta då bilderna blir som bäst och du får chansen att visa upp din personlighet. En annan sak som är bra att tänka på när du laddar upp bilder är att de ska vara nytagna och visa ditt aktuella utseende. Du har säkert en bild på t.ex Facebook du kan använda som din bild även på Firstdate.

Våga vara dig själv

Att skriva kontaktannonser kan ibland kännas svårt och krångligt vilket gör att man ibland kan känna sig frustrerad. Bli inte det, utan börja med att utgå från några av journalistens grundfrågor:

  • Vem?
  • Vad?
  • Varför?
  • När?
  • Var?
  • Hur?

Vem är du? Vad gör du om dagarna? Vad gör dig glad? Vem letar du efter? Vad gör du om fem år? Och våga vara dig själv. Berätta om dina intressen och vad du helst gör en ledig kväll, men undvik att tumma på sanningen.

Berätta om dina drömmar och beskriv saker lite mer djupgående, istället för att skriva att du gillar att umgås med dina vänner kan du skriva att du gillar att ta fram brädspel, laga goda middagar eller utmana dina vänner på en omgång biljard.  Kanske är du en person som gärna reser? Berätta gärna om din drömresa till Costa Rica, eller om de städer du gärna skulle besöka igen.

En rättstavad profil ger ett seriöst intryck

När du känner att du har skrivit ner de saker du vill berätta om dig själv så är det alltid bra att läsa igenom texten några gånger innan du lägger upp den. Det är väldigt lätt hänt att det smugit sig in ett och annat stavfel eller att det är en mening som har blivit lite konstigt formulerad.   Om du fortfarande känner dig osäker, be en vän att läsa igenom den. Fyra ögon är alltid bättre än två, och kom ihåg att undvika korta presentationer där det står ”Jag skriver något här senare, orkar inte nu”. Då kan andra singlar uppfatta dig som oseriös.

En komplett ifylld profil ökar dina chanser

När du skapar en profil på Firstdate fyller du i personlig fakta om dig själv. Det är enkelt, smidigt och du kan känna dig trygg eftersom vi inte lämnar ut några känsliga uppgifter om dig.

Beroende på vilken information du fyllt i så matchas du sedan ihop med lämpliga singlar via deras kontaktannonser. Se därför till att skapa en komplett profil för att maximera dina chanser att hitta rätt partner!

Annons: