Jag vill vara intresserad, inte tjatig

När man har hittat en intressant singel som man gärna vill ta kontakt med så kan det vara svårt att veta hur man ska gå tillväga. Man vill gärna visa på ett bra sätt att man är intresserad men för den sakens skull inte bli tjatig. 

Var går gränsen till att vara för på?

Du har nu spanat in en fin singel på Firstdate och längtar efter att få igång en chatt. Vi är alla olika och vill lära känna personer på olika sätt. När du väl etablerat kontakt är det viktigt att känna av hur personen du chattar med beter sig. För var går gränsen för att vara för på? Det är självklart olika beroende på vem du är och vad du uppskattar, men några generella råd är att inte skicka för många meddelanden i följd efter varandra. Försök känna av känslan hos den andra. Har du skrivit till en person som du är intresserad av? Får du inte svar direkt, avvakta och följ upp med ett nytt inom några dagar. Men ibland är det ju så att den ena personen inte känner för att fortsätta och då gäller det att acceptera personens beslut utan att bli ledsen.

Välj bland tusentals singlar

Firstdate har hundra tusentals singlar som medlemmar och är det en person som inte svarar eller visar intresse så finns det ju tusen andra singlar att välja på. En bra sak att alltid ta med sig är att personen du letar efter faktiskt ska vilja ha dig precis lika mycket som du vill ha den personen.

Efter en dejt som känns lyckad är det fint att följa upp med ett sms. Får du svar direkt är det helt okej att fortsätta svara. Annars är dagen efter lämplig att följa upp med ett sms eller samtal.

En del går efter det klassiska att vänta tre dagar att höra av sig på, men i dagens snabba samhälle är det en del som kan uppfatta det som för lång tid. Dessutom är nätdejting lämpad för snabb kommunikation.

Att spela olika typer av spel är oftast inte ett vinnande koncept. Känner du något för en person så våga säga det. Det gör ont att falla, men att vara modig och ärlig vinner du på i längden.

Annons: