En romantisk middag förgyller vardagen

Romantisk middag på strand

 

Vardagen kan lätt komma att uppfattas som enformig och tråkig, och framförallt nu i hösttider, då vädret blir gråare och det är mer regel än undantag att temperaturen sjunker ner mot fryspunkten.
Men precis som i Askungen kan något som känns ”långtråkigt och dötrist och tråkigt”, bli alldeles, alldeles underbart.

Hösten går att bota

Alla har vi våra egna kurer för att bota hösthumöret. Vissa har sin favoritfilm som piggar upp, andra passar på att jobba bort den mörka årstiden, medan en tredje kanske bestämmer sig för en spontan sista-minuten till varmare breddgrader.
Favoritfilmen hjälper dock endast under de antal minuter den pågår, att jobba håller tankarna på annat håll, men är inte det roligaste som finns och en resa kostar både mycket tid och pengar.
Men det finns någonting som inte behöver kosta mycket, som är betydligt roligare än att jobba och som kan få dig att sväva på små rosa moln flera veckor framöver.

Var, när, hur?

En romantisk middag hjälper mer än vad man tror.
Det är inte bara trevligt att äta gott och umgås trevligt, utan uppskattning och uppmärksamhet är något som hjälper människans psyke och hjälper oss att se på saker med positiva ögon. En mer fulländad huskur mot höstdepression är det svårt att få tag på.
Men vad är det som gör en middag romantisk? Måste det vara fullt med tända ljus, tonad belysning och rosblad utströdda överallt? Eller räcker det med en svindyr restaurang, som spelar kärleksfull musik och där alla sitter och håller varandra i handen och drunknar i sin partners ögon?

Romantik är unikt

Det man kan säga är att det inte finns någonting som bestämmer vad som är romantiskt. Allt handlar om vem du är som person och på vilket sätt du genomför det romantiska. Att vara lyhörd och använda sig av små detaljer, kan oftast leda till en mycket mer romantisk känsla än att gå efter vad som ”anses” vara romantiskt.
Din partner har kanske ofta uttryckt sin stora fascination för reptiler. Ett spontanbesök på Skansens akvarium innan en middag på stan, kan då vara den lilla detalj som skapar en känsla av romantik, där du har lyssnat på din partners önskemål utan att hon i själva verket har uttryckt dem.
Vissa tror att det kanske bara är dyra restauranger som passar, men om du överraskar med en enkel pastarätt på hemmaplan kan detta få din partner att känna sig nog uppskattad. I det långa loppet är genomförandet, tanken och kemin det som bestämmer vad som är genuint romantiskt.

Annons: