Frågestund med Lina Ilar från Farmen

Vem ifrån farmen är du bäst kompis med nu i efterhand?
– Jag trivs och kommer jätte bra överens med nästan alla i Farmen. Men de jag pratar mest med, flera gånger i veckan är med Camilla, Morgan, Hampus.

Vad tycker du om Ewonne?
– Hon är en snäll dam som har blivit hård vinklad i tvn. Sen att hon har kortare stubin än de flesta är en sak, men hon är jätte go.

Vad gjorde du för bruksföremål? Blev det potatissticka? Vad köpte du för belöningen?
– Jag gjorde en visp med en krok så man kunde hänga upp den sen en potatissticka för skojj skull. Jag köpte en tvättpåse, fick stoppa i alla mina kläder och få det tvättade i maskin av Gutta, doften av sköljmedel var obeskrivlig..

Hur ser en vanlig dag ut på farmen..vilka uppgifter måste göras. Kram
– Vi går upp när korna börjar roma, om vi inte vaknat så väcker kameratemaen oss vid 06.00.
Vi går ut och mjölkar, en person har under tiden lagat gröten och dukat. Sedan går vi ut och matar djuren och mockar åt dom, sopar stallet och fyller på med halm osv.
För att få gröt maler vi, bär in vatten från brunnen, hugger ved osv. Vi jobbar sedan på med uppdragen resten av dagen, åker och hämtar plank med hästen samt hämtar vatten nere vid sjön åt djuren. Djuren får nämligen vatten från sjön medans vi dricker ur brunnen. Den som är i köket fixar maten, går ut och plockar upp potatis, diskar och gör alla sysslor som hör till matlagningen. Sedan mjölkar vi korna igen, och fixar uppdrag samtidigt som några måste mala och ordna med ved. Och sen får vi inte glömma bort att städa inomhus, tvätta oss själva och tvätta kläderna..
Hela tiden är vi en man kort eftersom alltid en person är på synk(intervju) Vi går och lägger oss runt 23:00-01:00 tror jag.. kamera-teamen åker hem vid strax efter 00:00.
Tror jag fick med det mesta.

Vet ni i förväg hur de olika avsnitten har klippts ihop, eller blir det en överraskning för er med?
– Det blir en överraskning, vi fick se de första 3 avsnitten ihop i Stockholm.

Farmen

Vilka vänner står dig närmast? Kram
– Camilla, Morgan från Farmen eller menar du vännerna hemma? Iså fall har jag samma vänner som innan Farmen. Men det är flera ”vänner” som hört av sig och vill fika osv som aldrig någonsin brytt sig i mig förut.

Vem såg bäst ut i farmen?
– Jag tycker Fredrik och Robin såg bäst ut, Antons kropp är helt okej att titta på också.

Varför nämner du inte din pappa i farmen? Bara din mamma och mormor o morfar?
– Jag växte upp med min mormor/morfar och mamma. Min mamma var ensamstående eftersom min pappa inte ville ha några barn då han var ung. & jag träffade min pappa första gången när jag var 20år och har inte hunnit få en lika bra relation med honom som med min övriga familj.

Var verkligen Anton Tsvetkov så skrytsam hela tiden eller är det överdrivet?
– haha, jo men han rider på höga hästar

Ställde du främst upp för pengarna eller för att bli känd?
– Pengarna, sen att man får kändisskapet med är bara en rolig bonus.

Var tog du med dig som personlig sak? Sofie nämnde i ett avsnitt att hennes personliga sak var kryddan kanel:)
– En hårborste, hade inte ångrat mitt val om jag fick göra om det.

Hade ni tillgång till rakhyvel på farmen? Eller fick det växa som ogräs både här å där?
– Nej ingen rakhyvel eller pincett. Jag klippte mitt med sax så gott det gick, typ inte alls. Ögonbrynen noppar jag med en avbitartång, det går men tar tid

Vilket var det tuffaste med att spela in farmen? Vad va det som fick dig att söka dit?
– Att inte prata med familjen, dåligt med mat och att umgås dygnet runt med massa tokiga människor som man inte alls skulle vilja umgås med frivilligt. Människorna var den största utmaningen. Jag sökte dit för jag var trött på alla ”stolpskott” tidigare år och tänkte, fan jag har nog chans att vinna bara jag kommer med. Vi får se om jag lyckas eller får hänga på bland stolpskotten?

Hur mycket snackar ni med tv-teamet och vilken relation har ni till dom?
Dom är ju med er varje dag. – Vi har god relation med dom, snackar varje dag men bara i synkarna(intervjuerna) och allt man säger kan finnas risk att det kommer med på tv så man måste tänka sig för, visst skulle man må dåligt eller någonting så kan man ta sådana saker off cam.

Hur bor Paulo, Gutta och alla när det spelas in?
– oj jag vet inte. Jag har hört att dom och teamen bor i en stor villa några mil bort, Paolo pendlade mycket mellan Stockholm – småland vet jag..

Vet du nånstans där man kan få tag på bondepraktikan att plugga? Hur förberedde du dig inför farmen? Kramis
– Nej den är helt unik, jag försökte innan jag åkte in, mitt tips är att plugga på alla grönsaker/kryddor på latin samt vilka vitaminer osv det är i de, samt historian vilket årtal kom moroten till Sverige osv.

Hur många har du haft sex med totalt?
– Det är personligt men jag ligger nog i normalt för en 22 åring. Har ganska höga krav dock.

Vart låg huset på farmen?
– haha, får inte avslöja det nu förens programmet är helt över. Lovar att skvallra efter den 20de då sista avsnittet har gått, påminn mig då bara! Huset låg i Skillingaryd- Småland.

Farmen tidning

Är en ”farmen vecka” verkligen 7 dagar, de nämns ju ofta att de bara är 2-3 dagar?
– Det är olika, men en Normal farmen vecka är 6 dagar. 5 dagar mellan Gutta kommer, sen är det ting och ny storboende osv. Att spela in tvekamperna på tinget tar en hel eftermiddag/halv kväll.

Är ni sams allihop efter farmen?
– Jag är sams med alla, men vet att Gunvor & Saramarie inte är så värst förtjust i mig för jag är för glad=falsk. Men det får stå för dom, att de inte kan glädjas åt andra.

Hej Lina är allt bra med dej går det bra på farmen Är du singel ? Vad faller du för, för killar ? Btw fin rumpa
– Tack, jag är singel och faller inte för någon speciell typ, han får gärna vara snäll driven, osjälvisk, djurvän och det är ett plus om han ser bra ut också

Först vill jag bara säga att jag älskar dig i farmen och hoppas verkligen att du vinner! Du är så sjukt snygg och verkar ha bra självförtroende och självkänsla. Har du nå tips på hur man kan få det?
– Men vad gulligt sagt. Jag vet inte riktigt, så bra självkänsla osv vet jag inte om jag har. Men man får försöka tänka att man duger som man är, alla är vi olika och kan olika saker, man ska göra det man är bra på

Vad du har för framtidsplaner? Vad drömmer du om i livet? Stor kram från mig <3
– Oj, ett bra jobb som är välbetalt och som jag trivs med, en snäll man, bo på en gård med djur och två små barn. Men det vill jag ha senare i livet

Har du silikon? Någon fler på farmen med det?
–  Gunvor och Sofie har sillisar.

Är du skelögd?
-Enligt optikern är jag inte det, men jag kan ärligt säga att jag gick och kollade upp det när jag fått flera kommentarer om det. Vet inte varför de ser ut så på Farmen, antar att det är för att jag måste titta på reportern hela tiden under synkarna. Men nu kan ni sova lugnt, jag är inte skelögd.

Skelögd?

Vad fick dig att skaffa silikon? Haft det länge?
– mycket vill ha mera, ville att det skulle va lite fylligare haft det 3 år tror ja.

Hej, undrar vad du gör idag och om du har nån fin man i ditt liv.
– Jag jobbar som undersköterska, är i stallet varje dag, försöker hinna med vännerna och nej jag har ingen fin man i mitt liv än.

Den som vinner farmen. Vinner den pengarna direkt? Eller får hen vänta tills serien har sänts? Jag menar, kommer nån med ny bil osv så märks det ju att hen fått en hel del stålar.
– Man får pengarna samma sagt som sista avsnittet är, precis så ingen går och köper ny bil osv, skulle bli för uppenbart.

Vad jobbar du med? Tycker du det är svårt att hinna med jobb, hästen och bloggandet?
– Jag jobbar som undersköterska, jo det är väldigt tight ibland men har en medryttare till hästen som hjälper mig 1-2 dagar i veckan.

Hej! Va skulle du säga är det bästa resp sämsta med implantat?
– Bästa är såklart att jag trivs med de, snyggt (tycker jag) kommer inte på nått som är dåligt.. kanske att springer du fort som f*n i trappor så gör de ont

Hej lina vill bara säga att du har jättebra hand om djuren<3 Och du gör farmen värd att se på utan dig ingen farmen gör min del<3 Vilken favorit färg har du?;) ( tänkt färga håret den färgen<3
– Tack snälla söta du. Jag tycker det är olika om vi pratar om hårfärg, alla passar i olika, men jag personligen tycker jag passar bättre som blondin. Jag är ju inte brunett.
Annars är röd eller turkos o svart snyggt tycker jag (ej i håret)

Är det läskigt/ pinsamt att se sig själv på tv:n och se vad man har sagt som man aldrig skulle säga/ göra i verkligheten?
– Det känns ovant att se sig själv, jag tycker inte att jag pratar dalmål men jag har verkligen fått det bevisat nu, haha! Jag ångrar i stort sätt ingenting. Hade kunnat uttryckt mig lite bättre ibland bara.

Vad hade hänt med gården om det bara varit latmaskar där? Hade ni inte fått någon mat då?
– Rolig fråga, nej det hade vi inte.. vi måste jobba för maten. Om någon jobbar mindre får någon annan jobba mer. Tillslut startar det irritation..

Du är grym på farmen. Något du ångrar du gjorde där?
– Tack snälla. Jag ångra att jag sa några fula ord i tv. Jag blev lite förvånad. Svär jag verkligen så där mycket? Uch Lina!

Vad var det bästa med att medverka i farmen?:) Puss och kramar till dig Lina<3
– Att jag fick lära känna massor med människor som jag aldrig skulle träffat annars. Som tex Camilla. Vi kommer från samma stad men hade aldrig träffats innan. Nu tycker jag det är synd att hon bor i Stockholm. Det var också kul att lära sig mer saker om djuren, jag fick nya erfarenheter hur det faktiskt går till bakom ett tv-program osv.

Jag är lite nyfiken hur det kommer sig att du valde att döpa grisen till det namnet du gjorde när du va storbonde?
– För att alla djur är döpta efter en person på gården, och eftersom grisen var de nya djuret och inget djur hette Saramarie så passade det bra. Dessutom är grisar fruktansvärt söta så det är inget negativt även om de skulle se ut så på tv.

Hur ser processen ut när man kommer med i farmen?
– Får tyvärr inte gå in på detaljer, men när jag sökt in fick jag en kallelse och åkte på intervju. Efter 4 veckor ringde de upp igen och ville att jag skulle komma tillbaka på en till intervju, de filmar allt, man får gå igenom fystest, allmänbildningstest, djurtest och iq-test samt prata med en psykolog. Sen fyra veckor efter det, ville dom samtala med mig på Skype och då sa dom att jag har kommit med i Farmen2016

Vilket bilmärke gillar du mest? å du är skit snygg
– tack snällt sagt, Jag åker Audi och gillar det märket.. men sen är en röd Ferrari rätt sjyst också.

Hahaha lovar du att det blir pölbad hos grisarna???
– haha, jag lovar att OM jag är kvar till topp 3 så badar jag med dom. Jag är en person som, om säger jag en sak så gör jag det också.
Det hänger helt enkel på frågan, är jag kvar på Farmen tillräckligt länge?
Vart bodde alla i inspelningsteamet? Åkte dom iväg för att äta lunch o så eller åt dom framför er? Fick ni prata med dom eller jobbade dom i det tysta bakom kulisserna? – Dom bodde i en villa några mil bort, teamen åt lunch ca 600meter från oss i en blå barack. Luktade pizza där ifrån ibland, skapligt frestande. De jobbade bakom i det tysta mest.

Hur många dagar var ni egentligen på farmen och hur är en riktig farmen vecka och vilken dag hände vad? (T.ex Första dagen bonde val, fjärde dagen tävling osv)
– Den som var kvar sist stannade där i totalt 64 dagar Åker man ut så åker man hem för att sedan komma tillbaka till finaldagen. Första dagen ny storboende, sen jobbar vi 4 dagar, då dag 3 väljs förstakämpe, sen 5e dagen kom Gutta tror jag?. Sista dagen var vi två man kort då första och andrakämpen var i kämparstugorna. Man är storbonde i 6 dagar.

Hur lång är du?
– 175cm

Skulle du göra om farmen om du fick?
– Ja lätt.. Men hade förberett mig mer.

Lina Ilar

/Lina Ilar

 

Annons: