Online dejting – att vara eller icke vara?

De senaste 10 åren har marknaden för online dejting fullkomligt exploderat. Från att det var mer eller mindre tabu att hålla på med dejting på nätet, är det idag ett av det vanligaste sätten att träffa en ny partner och hemsidorna för dejting blir bara fler och fler. Men är online dejting här för att stanna?

Fördelarna är fler

Det man kan säga om dejting på nätet är att det innehåller en stor mängd fördelar och hjälpmedel som du inte får om du till exempel träffar någon på krogen.
För det första kan du i lugn och ro välja vem du vill prata med, utan att se ut som en psykopat som sitter och stirrar på varenda människa inne på klubben. När du sedan valt ut den lycklige, behöver du inte ta dig igenom den långa promenaden fram till personen, för att se stamma fram att du gärna bjuder på en drink.
Med dejting på nätet kan du istället ta reda på lite om personen innan du tar kontakt och sedan säga något intressant och roligt som fångar personens intresse utan att du framstår som en babian som har suttit i hörnet och stirrat i 20 minuter innan du vågade släpa dig fram.

Det är lättare att ta ett ”Nej”

Medans ett nej på krogen kan kännas som ett knytnävsslag i ansiktet kan ett nej på nätet kännas helt okej, för du slipper känna dig förnedrad inför andra och du vet att det finns fler fiskar i havet.
Att samla mod till sig, gå fram till någon och försöka inleda ett samtal kan på krogen förstöra en hel kväll, men håller du på med dejting på nätet får du nog inte ens ett svar om personen inte är intresserad, men då har du inte gått igenom den jobbiga processen innan.

Dejting på nätet är här för att stanna

Vi tror att dejting på nätet är här för att stanna. Det finns mängder fler fördelar än de vi har nämnt här ovanför och i en allt mer tidspressad värld, är det ett bra sätt att vara social och skapa nya kontakter som du inte skulle hinna eller orka göra i den fysiska världen.
Vi tycker också att dejting är något som ska vara roligt och där man testar nya saker och kontaktar personer man inte skulle kontaktat annars och därför tror vi att dejting på nätet är här för att stanna.
Om inte annat så kommer dejting alltid att utvecklas och förnyas och fram tills att man hittar ett smidigare sätt än online dejting, är det inget som konkurrerar med det vanligaste sättet att träffa en partner på.

Annons: